hoe maak je de perfecte foto

Hoe maak je de perfecte foto?

Iedereen kent het wel, je maakt 20 foto’s en ze zijn allemaal verpest. Al de verpeste foto’s zijn steeds weer om een andere reden verpest en hierdoor weet je ook niet waarom ze steeds verpest zijn. In dit artikel ga ik je helpen om de perfecte foto te maken.

 

Maak gebruik van goed daglicht

Goed daglicht is essentieel voor het maken van de perfecte foto. Door hier gebruik van te maken wordt je foto vele malen mooier. Het beste moment om een foto te maken is s ’ochtends of s ‘avonds. Op dit moment is de zon niet te vel en is het ook niet te donker. Je hebt op dit moment ook geen last van vervelende schaduwen.

 

Gebruik een goede camera

Met de camera van je goedkope telefoon is het natuurlijk onmogelijk om een perfecte foto te maken. Sommige telefoons zoals Iphone’s hebben nog wel een redelijke camera, maar deze is ook niet perfect. Als je echt de perfecte foto wil zal je moeten investeren in een professionele fotocamera. Merken zoals Canon en Nikon zijn goede en vertrouwde merken.

 

Bewerk je foto’s

Je kan tegenwoordig veel verschillende programma’s gebruiken om foto’s te bewerken. Als je enorm goed bent in het bewerken van foto’s kan je van iedere foto een perfecte foto maken. Het leren gebruiken van sommige programma’s kan soms wel jaren duren, maar dit is niet altijd het geval. Er zijn heel veel programma’s zoals Adobe Photoshop zijn simpel in gebruik en kan je in een paar weken leren gebruiken.

Lichtinval

Het is niet alleen belangrijk dat je genoeg licht hebt voor een foto maar de hoek van de lichtinval is hier ook enorm belangrijk. Probeer de perfecte hoek voor het lichtinval te vinden en maak dan alleen foto’s in die richting.

 

Neem altijd meerdere foto’s

Het geheim van één perfecte foto is het maken van heel veel foto’s. Hoe meer hoe beter. Je kan later nooit meer in dezelfde compositie een foto maken. Maak 10 tot 20 foto’s en kies na afloop de perfecte foto. Kijk niet alleen naar hoe goed de foto is gelukt, maar ook hoe goed deze te bewerken is. Dit is misschien wel belangrijker dan hoe goed de foto gelukt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *