sport foto

Tips bij het fotograferen van sportende mensen

sportfotografieEen persoon goed fotograferen dat intens aan het sporten is kan tot mooie beelden leiden. Deze plaatjes zijn over het algemeen niet gemakkelijk te trekken en er is heel wat geduld, kwaliteitsvol materiaal en reactievermogen nodig om een bewegend persoon goed te fotograferen.

Om je wat op weg te helpen geven we enkele tips mee:

 

  1. Vraag aan de persoon in kwestie om te doen alsof je er niet bent

Minder relevant op bijvoorbeeld een sportwedstrijd maar kan wel het handig zijn bij een normale work-out. De beste foto’s zijn te nemen wanneer de persoon in kwestie gewoon goed sport. Zonder daarbij afgeleid te zijn door een fotograaf. Niet altijd voor iedereen altijd even gemakkelijk.

 

  1. Gebruik het juiste materiaal

We hebben het hier wel regelmatig over het belang van degelijk materiaal wanneer je foto’s gaat maken. Ook bij sportende / bewegende personen is dit van zeer groot belang. Deftige foto’s neem je niet met je iPhone (of toch zeker niet in dit geval). Daarvoor heb je kwaliteitsvoller materiaal nodig.  Meer informatie hierover kun je vinden in ons blogbericht over fototoestellen.

 

  1. Pas de belichting aan aan de situatie

We hoeven je niet te vertellen dat de situatie helemaal anders is wanneer iemand in de buitenlucht met z’n beste hardloopschoenen gaat lopen of wanneer iemand binnen op de loopband kilometers aflegt.

 

  1. Gebruik een snelle sluitertijd

Door de snelle bewegingen die je op foto probeert vast te leggen kies je best voor een snelle sluitertijd. Op die manier komen je foto’s het beste uit. Experimenteer hier een beetje mee. De beste resultaten haal je vaak door een sluitertijd te gebruiken dat net de lichtinval van de dag toelaat. Heel erg kort dus.

 

  1. Kies voor autofocus

Het is vaak niet gemakkelijk om steeds de camera opnieuw te laten focussen. Daar heb je simpelweg de tijd niet voor. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een autofocus. Dat maakt het fotograferen een stuk gemakkelijker. Best kies je er ook voor om maar één focus punt te kiezen.

 

  1. Gebruik de burst modus

Met de burst modus neem je heel veel foto’s na elkaar. Veel geavanceerde camera’s kunnen 6 tot 8 foto’s per seconde maken. Zo is de kans groter dat die miliseconde waarop de actie goed in beeld is, zeker goed geschoten wordt. De overige foto’s kun je achteraf uiteraard verwijderen. Let hierbij wel steeds op dat je een geheugenkaartje gebruikt dat deze modus aan kan. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met schrijfsnelheid van het geheugenkaart. Doe hiervoor dus zeker je research.

sport foto

Geen budget voor een dure camera om sport foto’s te kopen? Dan kan je ook altijd kiezen voor een sport IP-camera. Op https://beveiliging-vergeleken.be/camerabeveiliging/beste-ip-camera/ kun je de beste ip camera’s voor 2018 vinden.

 

Heb je nog andere tips? Laat ze ons gerust weten. We horen graag naar jouw ervaringen bij het fotograferen van sportende mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *